Als motorfanaat moet ik het natuurlijk over motoren hebben, maar om te beginnen wil ik het hebben over de lifestyle die aan het ontstaan is. Het begon met de hipsters, die wellicht een beetje door geslagen waren met hun retrostyle, maar zoals met heel veel trends heb je de extreme variant en de meer doorsnee variant.

 

Nu zie je een verschuiving, steeds meer mensen en branches springen in op de ‘’nieuwe retro’’, moderne spullen met een klassiek tintje.

 

Lampen, banken, kleding en zelfs koffieapparaten moeten er aan geloven. Wat ik ook wel grappig vind, is een trend die parallel loopt met de vintage scene: de industriële look. Hierin wordt ook vaak gecombineerd. Als we de hele trend nog verder doortrekken zie je dat zelfs eten eraan moet geloven. Vlees haal je niet meer in de supermarkt, maar bij de slager of nog liever bij de basis zelf, namelijk de boer. Ook groenten halen we bij de groenteboer. Je ziet nu ook dat in de grote steden steeds meer kleine winkeltjes ontstaan waar je dergelijke producten kan kopen.

Ook geloof ik sterk in de ambacht en hier ben ik niet alleen in! Kleine winkeltjes die de V&D voorbij streven met ambachtelijke producten, hoe waanzinnig is dat!!

 

Al met al lijkt het er sterk op dat we ondanks de verschillende generaties terug willen pakken naar het verleden, waar de man nog man was en niet bang is voor een koudje. Waar de man weer graag een echt stuk vlees op zijn bord krijgt in plaats van al die vol vocht en andere chemicaliën gespoten stukken nep vlees. Ook de vrouw denkt steeds meer terug aan de goede oude tijd, wel laten ze helaas het stukje emancipatie voor wat het is… Maar ook dit biedt leuke mogelijkheden voor de man, want zo kunnen wij lekker bourgondisch koken, zoals in een pan gemaakt van staal!

(Uiteraard gereden op een echte Moto Adonis, www.combekk.com)

 

Om nu even terug te koppelen naar motorland, hier is van alles gaande. De choppers en de buikschuivers zien teruglopende verkoop terwijl de retromodellen steeds meer in beeld komen. Waar je een jaar geleden nog geen lovend woordje zag over de Triumph Bonneville, ontstaan er nu zelfs complete tv series over de ‘’Cafe Racers’’. Grote merken zoals BMW, Triumph en Ducati springen erin. De merken die dat nog niet doen… Nou die verklaar ik voor gek!

Naast de grote merken schieten kleine motorbedrijven ook als paddenstoelen uit de grond. Deze bedrijven bieden persoonlijke motoren aan. Oude of nieuwe fietsen, afhankelijk van het budget, worden omgetoverd tot one-of-a-kind motoren die veelal gekocht worden door mannen die een stukje eigen vertaald willen zien in een machine!

 

Moto Adonis is hier een goed voorbeeld van (om toch een stukje sluik reclame toe te passen). Moto Adonis is gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van motoren, geheel gecustomized voor de klant. Moto Adonis bouwt (geheel naar budget) een motor die uniek is in zijn soort waarbij de klant overduidelijk de vinger in de pap heeft. Zo kan je al vanaf € 5000,00 een hele toffe bike in bezit hebben. Dat is geen geld voor iets unieks!

 

Het leuke aan lifestyle vs. motoren is dat dit een unieke en geslaagde combinatie is, het taboe is eraf. De jonge zakenman mag in het weekend prima op zijn Cafe Racer door de Amsterdamse singels toeren. Sterker nog, bij het afstappen voor zijn favoriete pub zal menige voorbijganger toch even kijken naar dat stukje ‘’kunst’’ op wielen. Terwijl je, je bourgondische hamburger met een gezond sapje naar binnen werkt, kan je mensen vertellen hoe jij op dit design bent gekomen.

 

Cheers!!