One big special BMW!!

Deze bike heeft het allemaal, zoals je kan zien! Een prachtige elegante lijn, chrome onderdelen, een speciale hoogglans metallic grijs van Renault en een heeerlijk kontje! Ik kan er geen genoeg van krijgen! Naast het eerste oogopslag is er uiteraard meer: meer en meer Power!!  Met een race-uitlaat en powercommander open lucht filters vliegt deze badboy als dat vliegtuig!

Ik noem het: the beauty and the beast!

Dus, wat hebben we gedaan? We zijn begonnen met een design. Eigenaar Marc kwam naar ons toe met een verlangen naar een eigen klassieke Cafe Racer. Marc gaf aan dat hij al beschikte over een BMW R1100S, waardoor ik gelijk ideeën voelde opborrelen. We begonnen met een brainstorm en al snel vloeide daar sketches uit waar een mooie mix van oud en nieuw in verwerkt zat.

Na het sketchen wisten we al zeker: dit gaat het worden! Marc liet zijn BMW bij Moto Adonis achter en belde zijn vrouw om hem op te pikken. Zijn vrouw, inmiddels ook besmet met deze nieuwe scene, liet een TR1 achter waar wij mee aan de slag konden. Maar.. terug naar beauty and the beast!

 

We begonnen, zoals altijd, met de BMW volledig uit elkaar te halen. We slepen de hele onderkant eruit en maakten een nieuwe, from scratch, waar die enorme tank precies in paste. En om terug te komen op het oud vs. nieuw: we slepen een stuk uit de voorkant waar we een buis terug in lasten om de Acewell Speedo strak te kunnen integreren.

Het achterframe, ook wel “heerlijk kontje” genoemd, is volledig handmade! We hebben een klein stuk eruit gesneden om daar een nieuw achterlicht/knipperlicht strook in te passen. Daarnaast hebben we hier de nieuwe plek voor de lithium batterij van gemaakt.

 

Voor de rest van de idiote bundel van draden, relais en computers hebben we een nieuwe elektrische doos gemaakt op de plaats van de oorspronkelijke airbox.

We hebben het uitlaat systeem vervangen voor een nieuw ontworpen RVS-uitlaat met een korte Shark demper. Daarna stemden we de motor af op de dyno en voegden we een powercommander toe. De koplamp, tank en de rear-end zijn geschilderd in een hoogglans metallic antraciet grijze verf en voegde een verfrissende voering toe.

De stock schokdempers zijn vervangen voor nieuw zwart/chroom Hagon schokdempers. En om het plaatje compleet te maken monteerden we nieuwe rem/koppeling hendels en Moto Gadget controls met kleine knipperlicht relais van Moto Gadget.

Oh, voor ik het vergeet: het zadel is ook speciaal ontworpen, check het maar van dichtbij 🙂

En, uiteraard heeft het frame een volledig nieuwe paintjob gekregen. Klinkt saai, maar het geeft de bike wel een strakke, nieuwe look. Who gives a shit, i’m off wheelying this porn on wheels! Cheers!