YAMAHA XV920 CAFERACER


Onlangs hebben we een prachtige XV750 afgerond voor een van onze zuiderburen, deze maand hebben we er weer 1 af! Alleen is dit een Yamaha XV920 Caferacer.

Elke keer als we een motor demonteren en daarna het resultaat bekijken is het zo moeilijk om nog terug te zien dat dit een chopper was. Maar man wat een tof eind resultaat.

We zijn begonnen met de hoog nodige onderdelen en hebben een Yamaha R1 2005 voorvork, velg en remmerij geplaatst. In plaats van 2 zuigers zijn het er nu 4 en met andere schijven en sterk verbeterde rempomp is de remkracht meer dan verdubbeld.


We hebben alle instrumenten en bediening verwijderd en echt het noodzakelijke terug geplaatst zoals de kill switch, startknop en knipperlichtschakelaar. Daarnaast hebben we een twee in 1 teller van Acewell speedo/tacho meter terug geplaatst op de plek waar eerst het contactslot zat. Het originele contactslot is verwijderd en vervangen voor een keyless contact net onderaan de voorlamp.


De koplamp is uitgevoerd met ledverlichting voor de daglicht en normale h4 lamp voor de nacht. Daarnaast is de benzinetank gebruikt van een CM400, en na de nodige aanpassingen voorzien van een mooie RED DEVIL hoogglans lak, met Moto Adonis logo.

Het zadel en achterframe zijn handgemaakt en hier hebben we een klein ledlampje geïntegreerd voor het achterlicht en remlicht. Onder het zadel vind je een klein kasje voor de elektronica en tussen het achterwiel en het frame is ruimte gemaakt voor een Shido lithium accu.

De uitlaat is wederom volledig handgemaakt van 45mm rvs staal met een aangepaste GP muffler.

Waarschijnlijk ben ik nog een hoop vergeten maar  al met al was het een top project en nog veel leuker om mee te rijden. Een echte koppendraaier als je het mij vraagt.

Yamaha XV920 Caferacer by moto adonis