Tekst door Manners:
Dat er op het gebied van tweewielers mooie dingen uit ons kleine landje komen, dat wist je al. Of het nu gaat om fietsen of motoren: Nederland is thuis van tal van getalenteerde customizers. Maak kennis met Moto Adonis: een bedrijf dat zich specialiseert in onderhoud en reparaties van motoren maar ook in het customizen hiervan.
Yamaha XV1100 Scrambler

Eén van de sterren van Moto Adonis is Silverbullit. Onderhuids is deze Silverbullit een Yamaha Virago XV1100 uit 1986. De motor heeft een behoorlijke transformatie ondergaan. Niet alleen op stijlgebied maar ook qua performance.

Yamaha XV1100
De voorvork is met 8 centimenter ingekort en voorzien van raceveren voor een betere handling. Het achterframe is zelfs geheel vervangen door een handgemaakt gebogen exemplaar. Ook het achterlicht is handgemaakt en wat te denken van de fraaie tank en tankmeter, afkomstig van een Honda CB400?

Yamaha XV1100

De fraaie grijze paint job is passend bij de uitstraling van de Moto Adonis Silverbullit; een motorfiets met een vintage karakter. Op de website van Moto Adonis kun je nog veel meer voorbeelden vinden. Ook kun je hier terecht met je eigen project.

Yamaha XV1100