Deze fantastische Yamaha TR1 scrambler hebben wij in opdracht mogen bouwen voor Paul uit Amsterdam. Paul is afgelopen zaterdag een rondje komen proefrijden. Bij het afstappen was zijn gezicht gevuld met een glimlach en zijn lijf zat onder de kippenvel! Wow wat een pracht machine! Ik ben zo blij als een klein kind zei hij.

Deze Yamaha TR1 werd ons aangeboden door iemand die de Bikes&Art had bezocht. Hij twijfelde even om hem zelf door ons te laten ombouwen. Maar uiteindelijk gunde hij het Paul om hier een droommotor van te maken.

De Yamaha TR1 werd volledig gestript zoals gebruikelijk, oude onderdelen verdwenen de kliko in en de start was gemaakt. We hebben voor dit project KTM 690 SM wielen op de kop weten te tikken en deze hoge USD voorvork afkomstig van een Suzuki GSXR.

Na het nodige aanpaswerk passen deze nieuwe schoenen als gegoten en konden we de rest van de vormgeving gaan realiseren. De standaard tank moest plaats maken voor een aangepaste Honda CB750 tank en het achtergedeelte werd volledig met de hand en lasapparaat gevaardigd. Als je het zadeltje naar beneden volgt stuit je op de piepkleine knipperlichten.

Onder het zitje van de Yamaha TR1 Scrambler werd ruimte gevonden voor de Lithium accu, en de rest van de elektronica is verstopt onder de tank en in de Triumph scrambler koplamp (met mudguard).

De uitlaat is geheel van RVS met de hand gemaakt en om het af te maken is er een super toffe RVS demper gemonteerd.Om het geheel af te maken hebben we er dikke Pirelli sloffen onder gelegd. De MT06 RS Corsa. voor 120-70 en achter 160-60.


Voor Paul is de droom motor gerealiseerd maar stiekem voor ons ook:D

Wat een pracht machine!!

Citaat van pipeburn.com “In an increasingly urbanised world fewer people take the open roads to work, so if you have to tackle the metro streets then what better way to cross Amsterdam than on a purpose built City Scrambler from one of the best Dutch builders in the game today

Foto’s met dank aan Thisisnextline.com