Suzuki SV650 Scrambler (verkocht)

Suzuki SV650 Scrambler (verkocht)

Niet het typische Moto Adonis werk maar wel heel gaaf om gedaan te hebben.

Suzuki sv650 scrambler

In samenwerking met Motorhuis Seppe hebben we een echte badass scrambler gebouwd. Suzuki’s SV650 heeft van origine een erg schools uiterlijk en zelfs de zithouding is wat suf als je het mij vraagt.

VERKOCHT!Dit is erg jammer want de 647cc V2 is verder een heerlijke gooi en smijt fiets, voor de stad maar ook zeker om te knallen over de kleine landweggetjes.

Citaat uit Testmotor.nl: Hij trilt soms wat, maar bij elk toerental, vanaf bijna gesloten gas tot de toerenbegrenzer rond de 11.000 toeren is er altijd power op voorraad.

Aan Moto Adonis de vraag om er een stoere fiets van te maken die meer bij de hedendaagse style past, en zoals jullie dat wellicht weten, dat kunnen wij wel!

We begonnen met die afschuwelijke wespenkont te verwijderen om te kijken hoe het er onder de leden uit ziet. Een van de key punten was namelijk dat het plug and play moest zijn, dus zonder frame modificaties, en ik zal je vertellen: uiteindelijk nadat de ombouw klaar was heb ik de motor weer gedemonteerd en mijn zwager Jarco gevraagd, een boekhoudkundige, om de motor weer op te bouwen. Uiteraard onder een beetje begeleiding maar het concept is dus zo easy fit dat zelfs een boekhoudkundige het kan uitvoeren. Ik zeg op voorhand missie geslaagd!

Je kan ook gewoon los een pakket kopen om jouw eigen SV650 om te bouwen, dit pakket kost slechts €1799,00 incl btw.


We zijn begonnen met het maken van een nieuwe bodemplaat en bevestigingspunten om het zadel zo strak mogelijk om het bestaande frame heen te krijgen. Daarna hebben we de handgrepen en ingebouwde achterlicht gerealiseerd, alles om zo minimalistisch mogelijk maar toch functioneel te laten zijn.

Het zadel is voorzien van een redelijk kussen tov het origineel omdat je met een scrambler ook wel de blubber in moet kunnen duiken als je daar zin in hebt. Het resultaat, je zithouding is iets of wat anders maar je billen hebben absoluut niks meer te lijden! En dat zonder dat je het gevoel van grip verliest.

In het kader van less is more hebben we de koplamp, koplampbeugel, kapjes etc verwijderd en een wat simpelere maar toch imposantere Cyclops koplamp terug geplaatst en de teller een andere positie gegeven.

Het stuur moest ook zeker vervangen worden aangezien het huidige stuur je een positie dwingt die totaal niet aanstuurt tot ja hoe moet ik het zeggen, motorrijden??? Nu met het huidige cross stuur wil je niets liever dan de gashendel open trekken en mooiste wegen opzoeken van Nederland. En dit gevoel wordt nog eens extra versterkt door de MAD RVS GP demper welke ervoor zorgt dat een oorverdovend orkest in je oren galmt en zeker het toffe V-twin geluid tot zijn recht doet komen.

Het spatbord voor moest er ook aan geloven en deze is vervangen voor een eenvoudige aluminium handgemaakte spatbord. Deze moet er zorg voordragen dat de meeste modder weer terug gestuurd wordt naar moeder aarde.

Al met al een waanzinnig leuk project en heel gaaf om een Concept te mogen bouwen.

Nu maar hopen dat hij uiteindelijk ook bij de dealers te koop is;) En met dank weer aan Mark Meisner photografie voor de waanzinnige shots!

Geen reactie's

Geef een reactie