Honda NX650 Flattracker

Moto Adonis Honda NX650 Flattracker

Honda NX650 Flattracker

Moto Adonis begint eigen flat tracking team: Team MadFlat

Kan je van een oude Honda Dominator een Honda NX650 Flattracker maken? Dat is de uitdaging die door gereedschapmerk Dremel aan custom motorbouwer Moto Adonis werd voorgelegd. Wij zijn nooit vies van een uitdaging en we hebben vier weken gekregen om te laten zien wat we kunnen. Het resultaat: een bike die alle races wint.

Check hier de making of

Een flat tracker is een motorfiets zonder voorrem, bedoeld om zo hard mogelijk over een ovaal gravel circuit te racen. De uitdaging was om de bike af te krijgen vóór Flatlands Festival op 9 & 10 september 2017 zodat Stefano Erba, de Italiaanse berijder van de motor, voor de winst kon gaan op de Speedway Lelystad.


De eerste stap in het proces is het strippen van de Honda NX650 Flattracker om hem zo licht mogelijk te maken. Dat begint met het verwijderen van alle overbodige onderdelen. Onnodige beugeltjes en framedelen worden weggeslepen en glad geschuurd. Voor de racerij hebben we een nieuwe USD voorvork geplaatst, een nieuw HK achterveer en de verplichte 19inch wielen. Daarna wordt er een kleine tank geplaatst voor gewichtsbesparing en wordt het frame aangepast voor een perfecte zitpositie van berijder. Vervolgens worden er nummerplaten geplaatst met magic number 26.

Er wordt een custom zadel geplaatst met een gripvlak om stevig op de bike te blijven zitten en nadat alles mooi in de huiskleuren van Moto Adonis is gespoten, werd de totale elektra verplaatst naar de voorkant, zodat alles snel en goed toegankelijk is.

Omdat Stefano gedurende de race geduchte concurrentie zou krijgen kozen wij  ervoor een speciale performance uitlaat te vervaardigen om het maximale uit de motor te halen. (Deze uitlaat is te koop in onze webshop: www.mad-exhausts.com) Het resultaat mag er zijn. Stefano wint niet alleen in zijn klasse op Flatlands Festival, hij pakte ook in de volgende races de eerste plek. En de Honda NX650 Flattracker? Die mag er volgens ook zeker zijn. Wat vind jij?

Flatlands 2017, We won!!

Vintage Racing Challange
We won!!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.