BMW R100RS Caferacer

Moto Adonis BMW R100RS Caferacer

BMW R100RS Caferacer

Ja het is weer zo ver!! We hebben weer een pracht bike weten neer te zetten!! (al zeggen we het zelf).

Dit keer een BMW R100RS Caferacer van 1979!

Geïnspireerd door onze eerdere built : COMBEKK BMW R100S hebben we een cruiser gemaakt voor een lokale landbeschermer.

De BMW R100RS werd ontdaan van alle overbodige materialen en vanuit zijn we begonnen met de nieuwe vormgeving. We hebben gekozen voor een laag hangend spatbord en een korte mono zit. Beide zijn in huis gemaakt en vormgegeven. Daarna zijn we begonnen met het strippen van de tank want ja…, het zilveren gedeelte van de tank is blank staal! voorzien van een laagje diep blauwe BMW kleur striping wat een soort 3D effect heeft op de tank.


Het zadel is dubbel gestikt in een diamant patroon uitgevoerd in bruin alcantara leder. Dit geeft een fluwelen look aan het zadeltje terwijl het beter tegen wind en weer kan dan een echt lederen zadel!


De originele koplamp is aangepast zodat het tevens een dashboard is geworden, wat hem goed smoelt! En een retro tellertje om het geheel af te maken! Nieuwe retro style knipperlichten geven de richting aan en de kentekenplaat houder is gemaakt van het restant stuk van de originele tellersteun. Dit afgemaakt met een bates style achterlicht geeft deze BMW R100RS Caferacer toch wel een heel lekker kontje!


Alle framedelen en blokdelen zijn voorzien van een nieuwe coating laag in de originele BMW kleur/stijl en de uitlaatbochten zijn voorzien van pipewrap om deze cruiser toch een beetje het race gevoel mee te geven zoals hij origineel in de boeken ging! Uiteraard ondersteunen de brullende hooligan dempers dit gevoel!

De foto’s zijn geschoten in Pier15, hier vond op 16 Juli 2016 HEYDAY motorcycle fair plaats, dit event werd georganiseerd door Moto Adonis en door de heren van Pier 15. Hier kon je allerlei stylen bikes vinden, gebouwd door de beste bouwers van de Benelux! Buiten werd het terrein gevuld met kraampjes, foodtrucks en een hoop gezelligheid! Ook dit jaar organiseren wij samen weer een event: HeyDay 2! Check it out!

Geen reactie's

Geef een reactie