BMW R100R Caferacer

Moto Adonis BMW R100R Caferacer Custom Motor

BMW R100R Caferacer

Het begon allemaal afgelopen zomer, een klant kwam naar ons met de wens om een ​​unique gentleman caferacer te laten bouwen, gemaakt met high-end onderdelen en iets om de buurman jaloers te maken. Zijn hart ligt bij de BMW-boxermotor en hij was dol op spaakwielen, dus dat was een makkelijke keuze, een BMW R100R Caferacer moest het worden.


De BMW R100R was in beperkte oplage geproduceerd. De combinatie van spaakwielen, een dikke mono achterbrug en een enorme brandstoftank waren vrij uniek. En om het af te maken was de tank ook nog eens paars!

Zoals gebruikelijk hebben we alle onnodige onderdelen verwijderd en zijn we begonnen met het zoeken naar de juiste onderdelen voor deze BMW R100R Caferacer. Sommige delen waren nodig voor het sturen en veren en sommige voor het uiterlijk. We beginnen altijd met een baseline, dus we verwijderden de oude voorvork en kochten een Suzuki S-rad usd voorvork, die na wat aanpassingen mooi paste op de BMW R100R Caferacer, en nadat we deze zwart hadden geanodiseerd, maakten we het allemaal als nieuw.

We gooiden de oude 2-zuigerrem van de BMW R100R Caferacer weg en vervingen deze voor een veel krachtigere 3-zuiger Tokico-remklauw. Aan de achterzijde hebben we YSS Suspension een ” one off ” achterveer  laten maken, welke geheel zwart geanodiseerd werd. Het resultaat! deze schoonheid rijdt als nooit te voren. Voor kroonplaat namen we contact op met de heer Scheffer van Scheffers Enginering, een goede vent die natuurlijk Nederlands is en in de bushbush van Noorwegen woont, en hij heeft voor ons een mooie plaat gemaakt met een geïntegreerde Moto Gadget Tiny Speedo erin.

Daarna was de motor klaar om de lijnen te bepalen. Dus kochten we een CM400-gastank welke we pas maakte op het frame en voegde daar een handgemaakte caferacer zit aan toe. We hebben vervolgens een nieuwe Monza-tankdop op de tank gelast. Toen vroegen we onze Alter-ego MAD-Exhausts (www.mad-exhausts.com) om een ​​handgemaakte roestvrijstalen 2-in-1 uitlaat te leveren die onder de handgemaakte achterkant past.

Nadat we Miller Upholstery hadden gevraagd om van ons een handgemaakte zadel te maken, was deze bike klaar voor zijn paintjob.

De paintjob is geïnspireerd op de oude R90S-serie, de wielen zijn uit elkaar gehaald en voorzien van een gecoat buitenwiel, nieuwe roestvrijstalen spaken en het hart van de wielen is gezandstraald en vervolgens gespoten met blanke lak.

De motor is uit elkaar gehaald en met deels nieuwe onderdelen opnieuw opgebouwd voor de betrouwbaarheid en geverfd in two-tone zwart, met een nieuwe carbon motorkap die het contact vasthoudt.

Alle bedrading is vervangen en de bediening is vervangen door motogadget en we hebben een Moto-Gadget M-eenheid toegevoegd om ervoor te zorgen dat alles blijft werken voor minstens een decennium. De voorkant is voorzien van Moto-gadget knipperlichten en de achterkant wordt verlicht door de combinatie achterlicht/knipperlicht van Risoma.

Nadat alles gemonteerd was, vroegen we Viewmaker.eu om deze bike op zijn draaitafel te zetten en deze met zijn Canon te schieten en dat pakte goed uit! Wat vind jij? video;

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.